Indlægssåler – Spørgsmål & svar

Find svaret her på hyppigt stillede spørgsmål vedr. indlægssåler / indlæg til sko.

Hvem laver indlægssåler?

Hvis man har behov for specialtilpassede indlægssåler eller andre former for specialfremstillede indlæg til sko, anbefales det, at finde en statsautoriseret fodterapeut med speciale i netop indlægsproduktion. Hermed kan du få foretaget en professionel forundersøgelse inkl. ledundersøgelse samt ganganalyse, som ligger til grund for produktionen af de rette indlægssåler. Hos Din Fodterapeut arbejder kun uddannede statsautoriserede fodterapeuter med erfarring i forundersøgelse samt indlægsfremstilling. Herudover er Din Fodterapeut medlem af brancheforeningen Danske Fodterapeuter, som er din garanti for bl.a. kvalitet, hygiejne og journalføring.

Hvor køber man indlæg til sko?

Hvis du har komplikationer med dine fødder, knæ hofte eller ryg, kan det skyldes en en fejlstilling i dine fødder, som kræver specialfremstillede indlægssåler tilpassede dine behov. I disse tilfælde vil det altså oftest ikke være tilstrækkeligt med færdige standard såler købt i f.eks. Matas. I stedet anbefales det, at få lavet dine egne specialtilpassede indlæg til dine sko hos en statsautoriseret fodterapeut. Din Fodterapeut har klinik på Vesterbro i København samt i Dragør, hvor det begge steder er muligt at købe specialtilpassede indlæg til sko.

Hvad koster indlægssåler?

Prisen for indlægssåler tilpasset til dine fødder samt dine behov koster 1.400 kr. inkl. grundig forundersøgelse af statsautoriseret fodterapeut hos Din Fodterapeut. Prisen for efterfølgende par er 700 kr.

Kan man få tilskud til indlæg i sko?

Ja det er muligt at få tilskud til specialtilpassede indlægssåler hos en statsautoriseret fodterapeut herunder hos Din Fodterapeut. Enten via en henvisning fra egen læge, via Sygeforsikring Danmark eller via helbredstillæg fra egen kommune. Har du diabetes, leddegigt eller psoriasisgigt, har du mulighed for at få tilskud til indlæg i sko, via en lægehenvisning fra din egen læge. Hos Sygeforsikring Danmark kan man få tilskud, hvis man er i gruppe 1, 2 eller 5. Herudover kan der være muligheder for tilskud via helbredstillæg via kommunen, hvilket må afstemmes med egen kommune.

Hvad gør svangstøtte?

Svangstøtte hjælper og støtter foden op i en mere neutral position, så der ses mindre pronation (platfod). Hermed kan opnås en mere sund og korrekt gang eller løb, som forebygger træthed, samt smerter i fødder og underben. Hos Din Fodterapeut udarbejdes indlægssåler som er specialtilpassede til dine fødder og behov. I den indledende fod- og ganganalyse vil det blive undersøgt, hvorvidt du har brug for svangstøtte, samt hvilken forskel det vil kunne gøre for dig og din krop.

Hvordan slipper man af med hælspore?

For at slippe af med hælspore er det vigtigt med aktiv hvile, hvor du såvidt muligt aflaster hælen, samtidigt at du holder dig i form. Dette kan være en svær kombination og balance, men for mange vil specialtilpassede indlægssåler kunne hjælpe til en hurtigere restitution, idet de rette skoindlæg netop hjælper med støtte. Samtidigt hermed bidrager de til en mere korrekt afvikling af de enkelte skridt.

Kan nedsunken forfod trænes væk? Eller kan man træne platfod væk?

Det er muligt over tid selv at påvirke dine fødders position og holdning ved hjælp af en række forskellige træningsøvelser. For nogen kan den rette mængde udførte træningsøvelser altså være tilstrækkeligt til at få en mere neutral position i foden, samt undgå udfordringer og smerte grundet nedsunken forfod eller megen platfod. Det er dog desværre langt fra alle, der har succes med selv at træne komplikationer ved nedsunken forfod væk, hvorfor det for mange kan være en hjælp med specialtilpassede indlægssåler med svangstøtte og pelotte. Hos Din Fodterapeut kan du få fremstillet specialtilpassede skoindlæg udefra en forudgående fod- og ganganalyse, udført af en statsautoriseret fodterapeut, som netop belyser dine behov. Herudover kan du få gode råd og træningsøvelser for dine fødder.

Book tid til forundersøgesle samt indlægsproduktion i vores klinik på Vesterbro i København eller i vores klinik i Dragør.

 

Hos Din Fodterapeut går vi op i at sikre et højt fagligt niveau og en god service.

Du får altid dine indlæg med hjem samme dag!

Specialtilpassede indlægssåler
indlægssåler
Fodanalyse

Vores klinikker

Vi har klinikker beliggende i hhv. Dragør (Dragør Fodterapi) og på Vester Voldgade centralt i København (Din Fodterapeut - Vesterbro/City). Nedenfor ser du de to klinikkers adresser og kontaktoplysninger.

Dragør

Dragør Fodterapi
A.P. Møllers Allé 43c
2791 Dragør

Telefon: 40 95 79 33
E-mail: kontakt@dragoerfodterapi.dk
Book tid online
Læs mere om klinikken

Vesterbro/City (København)

Din Fodterapeut
Vester Voldgade 83, 4. th.
1552 København V

Telefon: 52 11 90 29
E-mail: vesterbro@dinfodterapeut.dk
Book tid online
Læs mere om klinikken

Fodterapeut klinikker

Dragør Fodterapi
(en del af Din Fodterapeut)

A. P. Møllers Allé 43c
2791 Dragør

Gå til klinik

Din Fodterapeut - Vesterbro/City

Vester Voldgade 83, 4. th.
1552 København V

Gå til klinik

Bestil tid til forundersøgelse og fremstilling af indlægssåler